Brillenglazen

Masselman Optiek is gespecialiseerd in zowel multifocaal brillen, bifocaal brillen, leesbrillen en computerbrillen. 

Multifocaal

Multi staat voor “meerdere” focussen in een glas. Omdat er meerdere focussen aanwezig zijn, schept dit een mogelijkheid om ook op de middenkorte afstand scherp te zien. Multifocaal is het meest toegepaste brillenglas in de leeftijdscategorie boven de 50 jaar, waarbij behoefte is voor verte- en leessterkte correcties. Multifocaal is een uniek brillenglas, uitstekend geschikt voor algemeen gebruik.

Computerbril

In werksituaties is multifocaal meestal niet geschikt. Beeldschermwerk is zo’n voorbeeld. Beeldschermwerk is steeds meer aan de orde op de werkvloer. Als men beeldschermwerk doet, werk je overwegend op een werkafstand variërend tussen de 40 en 150 cm. Hiervoor zijn speciale glazen ontwikkeld de zogenoemde beeldschermglazen.

Bifocaal

Bi staat voor twee (2) dit betekent 2 focussen in een glas. Dit is de bekende dubbelfocusbril. Dubbelfocus is van ouds her de oplossing om verte- en leessterkte in één glas te verwerken. De beperking van dubbelfocus is dat deze oplossing tekortschiet op het midden en korte leesgebied tussen 50 en 150 cm Dit wordt bij multifocaal ondervangen.