Multifocaal, leesbril of een werkbril? Snapt u het nog?

Er zijn enkelvoudig en meervoudige brillenglazen. De enkelvoudige zijn te verdelen in verte- en leesglazen. Meervoudige glazen zijn bifocaal, multifocaal en beeldschermglazen. Verte- of leesglazen spreekt voor zich. Bifocaal, multifocaal en beeldschermglazen behoeft toch enige uitleg.

Bifocaal

Bi staat voor twee (2) dit betekent 2 focussen in een glas. Dit is de bekende dubbelfocusbril. Dubbelfocus is van ouds her de oplossing om verte- en leessterkte in één glas te verwerken. De beperking van dubbelfocus is dat deze oplossing tekortschiet op het midden en korte leesgebied tussen 50 en 150 cm Dit wordt bij multifocaal ondervangen.

Multifocaal

Multi staat voor “meerdere” focussen in een glas. Omdat er meerdere focussen aanwezig zijn, schept dit een mogelijkheid om ook op de middenkorte afstand scherp te zien. Multifocaal is het meest toegepaste brillenglas in de leeftijdscategorie boven de 50 jaar, waarbij behoefte is voor verte- en leessterkte correcties. Multifocaal is een uniek brillenglas, uitstekend geschikt voor algemeen gebruik.

Beeldschermglas (nieuw)

In werksituaties is multifocaal meestal niet geschikt. Beeldschermwerk is zo’n voorbeeld. Beeldschermwerk is steeds meer aan de orde op de werkvloer. Als men beeldschermwerk doet, werk je overwegend op een werkafstand variërend tussen de 40 en 150 cm. Hiervoor zijn speciale glazen ontwikkeld de zogenoemde beeldschermglazen.

Deze glazen zijn vergelijkbaar met leesglazen, de leessterkte bij beeldschermglazen is echter variabel. Door deze variabele sterkte wordt er een leesgebied gecreëerd tussen 40 en 150 cm. Beeldschermglazen zullen de aankomende jaren steeds meer worden voorgeschreven. De ontwikkeling van deze glazen staat op hoog niveau waardoor naar verwachting het assortiment in het jaar 2001 en de jaren erna een grote vlucht gaat nemen. Momenteel zijn ze in kunststof tot een beperkte sterkte leverbaar. Alle nieuwe ontwikkelingen zal Masselman Optiek nauwlettend volgen. We houden u op de hoogte via deze website, via direct mail of een reclamecampagne.

Vrouw met mooie hippe roze bril
Voor de zomer een mooie nieuwe zonnebril?
Onmisbaar voor bij je laptop: je werkbril!

Masselman Optiek

telefoon 020 612 68 84

info@masselman.nl

Eerste Constantijn Huygensstraat 67 1054 BT AMSTERDAM